Je eigen bioscoop in huis maken!

datum: 19-09-2012 - Auteur: Danny Koning

Ben je ook z'n iemand die echt veel films kijkt? Weleens nagedacht om de bioscoop in huis te halen?! Wij geven hier je wat tips en trucs als je een bioscoop voor thuis wil creëren. 

Ruimte
Belangrijk is natuurlijk de ruimte waar je je thuisbiscoop wilt maken, het hoeft niet heel groot te zijn. Dit hangt ook weer af van hoeveel mensen je er in wilt hebben. Een slaapkamer is meestal voldoende. Belangrijk bij het verbouwen van je thuisbioscoop dat er een goede isolatie is voor het geluid. Dit voor zowel voor je buren maar ook voor het geluid van je film. Vaak werken gipsplaten erg goed. Hoe beter de demping hoe beter het geluid! Daarnaast is het ook fijn als de kamer donker geschilderd is, dus geen witte muren. 

Geluid
Normaliter zou je in een huiskamer gebruik maken van een 5.1 surround-set, echter adviseren wij om voor een thuisbioscoop een 6.1 surround-set te gebruiken. Je krijgt hierdoor veel meer en mooier effect qua geluid. Zorg ervoor dat je een goede versterker bij hebt met kwalitatief goed boxen. Merken zoals JBL, Jamo, Onkyo, Yamaha, Denon, Marantz en Klipsch zijn er geschikt hiervoor. Hou ook rekenign met de subwoofer die bij een thuisbioscooop erg belangrijk is.

Beeld
Wat natuurlijk niet mag ontbreken is een super scherp beeld. Je wilt tenslotte scherp je films zien. Je hebt meerdere mogelijkheden wat betreft een scherm. Je kan er voor kiezen om een HD beamer aan te schaffen, deze zijn echter erg prijzig! Wat je ook kan doen is een groot LED televisie scherm te kopen. Je hebt echter wel in verhouding met een beamer een kleiner scherm. Het is dus ook net wat je persoonlijke voorkeur is. Belangrijk is dat je een Full HD, dus 1080p kan tonen met je scherm of beamer. Dit is op dit moment het hoogste resolutie qua scherpte. 

Stoelen
Koop stoelen waarvan jij denkt dat die lekker zitten, vaak zie je dat thuisbiscoop stoelen net wat luxer en lekkerder zitten dan de stoelen in de "gewone" bioscoop. Je hoeft geen speciale bioscoop stoelen te kopen, loop een willekeurig meubelzaak in en koop een stoel waarvan jij weet dat deze lekker zit!

Geplaatst in categorieën: Onkyo Boxen & Speakers, Yamaha Boxen & Speakers, Marantz Boxen & Speakers, Jamo Boxen & Speakers, Klipsch Boxen & Speakers

Reageer op dit bericht